Pomoć KBS u uklanjanju kancerogenog azbesta u Prištini 

Armend Mehaj i Perparim Rama
Izvor: Kosovapress

Opština Priština i Ministarstvo odbrane Kosova potpisali su sporazum o saradnji za pružanje tehničke i stručne podrške Kosovskih bezbednosnih snaga u sprovođenju aktivnosti te opštine na tretmanu materijala koji sadrže azbest, prenosi Kosovo pres.

Gradonačelnik Prištine Perparim Rama je naglasio da sporazum potpisan sa ministrom odbrane Armendom Mehajem ima za cilj da zaštiti zdravlje i živote građana, koji mogu biti ugroženi prisustvom azbesta u urbanom području, posebno u blizini škola i pojedinih naselja.

"Imamo veliki problem sa azbestom, sa materijalom koji je kancerogen, za koji smo do sada morali da angažujemo ekipe iz inostranstva, jer ovde nije bilo stručnjaka, ali sada Kosovske bezbednosne snage imaju svoje specijaliste i zato smo ostvarili ovu saradnju kako bismo očistili neke ključne tačke u Prištini, kao što je ciglana, u naselju Ulpijana i još neke druge tačke", naglasio je Rama.

Ministar Mehaj je rekao da su KBS spremne da pomognu Prištini i drugim opštinama u vezi sa projektima koji su za dobrobit građana i izrazio zahvalnost Opštini Priština na besplatnom gradskom prevozu za pripadnike KSB.

"Vojska dolazi iz naroda, vojska je uz narod, podržavamo sve projekte koji su u interesu zemlje onoliko koliko imamo kapaciteta i mogućnosti. Mi kao Ministarstvo odbrane i KBS trudićemo se da sa kapacitetima koje imamo na raspolaganju pružimo podršku svim opštinama", rekao je Mehaj.