Ponoš, Tadić i Jeremić optužuju Vučića zbog dogovora u Briselu

Vučić i Kurti sa Lajčakom i Boreljom
Izvor: Print Screen

Predstavnici opozicije u Srbiji kritikovali su dogovor koji je juče postignut u Briselu između predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog premijera Aljbina Kurtija i ocenili da to nije nikakva pobeda Srbije, prenosi N1.

Predsednik pokreta SRCE Zdravko Ponoš kaže da je dogovor iz Brisela "potpuni krah Vučićeve spoljne politike i da je Kosovo priznato kao država".

"To tako ne piše, ali to to znači. Ovaj papir menja sve, bez obzira na to šta je Vučić do sada radio i šta će ubuduće raditi, ostaće upamćen samo po ovome - po tome će ga istorija pamtiti", rekao je Ponoš na N1.

Bivši predsednik Srbije i predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić kaže da se značaj ZSO "veštački 'pumpa' kako bi svaki poraz u Briselu, bio lažno predstavljen kao pobeda".

"Građani moraju da znaju da ZSO nije nikakva pobeda, niti institucija koja obezbeđuje dugoročni opstanak Srba na Kosovu", ocenio je Tadić.

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić je jučerašnji dogovor u Briselu nazvao "veleizadajom".

"Srbija se obavezuje da se neće protiviti članstvu 'Kosova' u bilo kojoj međunarodnoj organizaciji, dakle ni u UN. Veleizdaja", poručio je Jeremić.