Milićević: Jeremić da objasni kako je predlog Rezolucije promenio u avionu za Njujork

Đorđe Milićević
Izvor: Kosovo Online

Ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa s dijasporom Đorđe Milićević danas je, povodom oglašavanja opozicije na temu Briselskog sporazuma koji je, kako bivši predsednik Srbije Boris Tadić i bivši šef diplomatije Vuk Jeremić tvrde, sadašnja vlast pretvorila u statusne pregovore, istakao da Jeremić treba da objasni ''kako je predlog Rezolicije promenio u avionu za Njujork'', prenosi RTV.

''Boris Tadić da objasni, ko je Jeremiću dao nalog da Kosovo i tehnička pitanja sa UN prebaci na Brisel, kada smo znali kakav je stav onih koji su nas bombardovali. Vuk Jeremić je kao nagradu za promenu rezolucije dobio očito podršku da postane predsednik Generalne skupštine UN. Dvojac Tadić - Jeremić nas je podsećam tehnički doveo do administrativne linije'', izjavio je Milićević u saopštenju.

Tadić je ranije na Tviteru objavio ''da je laž'' da je vlast na čijem je bio čelu izmestila pregovore iz UN u EU.

Tadić je prethodno za N1 rekao da su u vreme kada je on bio predsednik države, institucije Srbije bile prisutne na severu Kosova, tvrdeći da su ih predstavnici buduće vlasti ukinuli potpisivanjem Briselskog sporazuma čime su, kako je rekao, ''praktično priznali pravni sistem nezavisnog Kosova na severu''.

Jeremić je ranije danas izneo tvrdnju da, zahvaljujući mišljenju Međunarodnog suda pravde, isključivo od Srbije zavisi da li će samoproglašeno Kosovo postati član UN i ocenio da će bilo kome ko bi se usudio da krene "u pravcu prihvatanja prištinske stolice u UN, a što bi značilo priznavanje nezavisnosti te lažne države, pad s vlasti biti najmanji problem od svega što će mu se dogoditi.