Popović: Nikada im nećemo zaboravti 78 dana bombardovanja, Kosovo će uvek biti srce Srbije

nenad popović
Izvor: FoNet

Ministar bez portfelja Nenad Popović izjavio je, uoči 22. godišnjice od bombardovanja, da se nikada ne sme zaboraviti 78 dana bombardovanja SR Jugoslavije 1999. godine, prenosi B92.

Popović je ocenio da je cilj agresije bio da Srbija odustane od svoje nezavisne politike i da se odrekne Kosova, što se ni dan danas nije dogodilo.

Popović je, u pisanoj izjavi, podsetio da su na "hiljade ubijenih nevinih građana, srušene bolnice, škole, fabrike, mostovi, sramni trag agresije NATO na Srbiju"

Bačene bombe sa osiromašenim uranijumom ostavile su trajne posledice po zdravlje naroda, dok se od
pričinjene materijalne štete, koja se meri desetinama milijardi dolara, privreda još nije oporavila, predočio je on.

Jedina krivica Srbije za ovaj nasilnički vojni savez je u tome što je branila svoju slobodu i pravo da vodi suverenu i nezavisnu politiku, što je odbila da preda deo svoje teritorije, svoje Kosovo "šiptarskim separatistima i ubicama", ocenio je Popović.

Popović ukazuje da su prave namere agresije bile da se slobodna zemlja i slobodarski narod ekonomski unište, moralno slome i pokore.

"Najveća zabluda onih koji su pre 22 godine pokrenuli bombardovanje Srbije jeste u tome da će se Srbi pod bombama odreći slobodne države i Kosova. Ako ih nije razuverilo ovo proteklo vreme da je to zaludan posao, razuveriće ih svaka nova decenija koja bude prolazila od tog zločinačkog čina, i svaka nova generacija Srba kojoj će Kosovo uvek biti srce Srbije. Nikada im nećemo zaboraviti tih 78 dana bombardovanja, ubijenu decu i porušenu zemlju“, poručio je Popović.

Ja
23. Mart 2021.
Svega je tamo sve sto je bilo zivo mucno i monstruozno ubijeno i svega je ruseno i ponisteno bez ikakvog razloga sto se i danas rusevine i svega ponisteno i vidi !!!!!!!!!
ja2
23. Mart 2021.
Bravo Popovicu!
Mark
24. Mart 2021.
Albanci mikasa nece zaboraviti zlocine and albancima, mikasa nikada