Popović: Vučićev tim traga za rešenjima koja će garantovati mir na ovim prostorima

Srđan Popović
Izvor: Facebook

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović izjavio je da je veoma bitno što su se, kada su u pitanju razgovori koji se odvijaju u Briselu, pokrenule ekonomske teme, prenosi RTV Gračanica.

Popović je istakao da ekonomske teme i ekonomska ulaganja zasigurno znače opstanak mladih, kao i otvaranje novih radnih mesta, što garantuje budućnost srpskom narodu na ovim prostorima.

"Za nas su dosta bitne teme povratka raseljenih lica, pronalazak kidnapovanih, kao i rešavanje zločina. Danas smo imali priliku da vidimo da je i u Briselu pokrenuta tema i o osnivanju Zajednice srpskih opština, posle sedam i po godina, koja je veoma bitna za naš narod na Kosovu i Metohiji", poručio je Popović.

Kako je naveo, tim Aleksandra Vučića, zajedno sa srpskim predsednikom, zasigurno traga za kompromisnim rešenjima koja će pre svega garantovati mir na ovim prostorima.

Veliki uspeh za nas, veliki je ovo korak za Srbe, istakao je predsednik opštine Gračanica i dodao da misli da ćemo zasigurno u nekoj bliskoj budućnosti očekivati boljitak života na ovim prostorima.

"Veliki uspeh je ostvaren u Vašingtonu, velika se borba vodi u Briselu i ono što mogu da kažem je da zasigurno predsednik Aleksandar Vučić zna koji putevi vode ka Kosovu i koji putevi vode sa Kosova i niko ne sumnja u to da će on izabrati najbolji  put za naš narod", zaključio je Popović.