Poslanici opozicije: Za godinu dana Kurtijeve vlade nije bilo strateških ulaganja

Skupština Kosova
Izvor: Reporteri

Poslanici opozicije ocenjuju da za godinu dana rada vlade Aljbina Kurtija nije bilo strateških ulaganja. Kažu, čak, da nedostaju važni investitori koji bi obezbedili održivi razvoj, prenosi Ekonomija onlajn.

Bivši zamenik premijera i aktuelni poslanik Demokratskog saveza Kosova (DSK) Driton Seljmanaj rekao je da Vlada nema plan za privlačenje stranih investitora na Kosovo. On kaže da je situacija u pogledu investicija nezavidna i da nijedan značajniji investitor nije ulagao na Kosovu.

“Mislim da nemaju plan kako da stvore situaciju u kojoj strateški investitor može da vidi kosovsko tržište kao atraktivno. I dalje smo loši u tom pogledu", rekao je Seljmanaj.

Sa njim je saglasna poslanica Alijanse za budućnost Kosova (ABK) Time Kadriaj, koja kaže da za godinu dana ove vlade nije bilo strateških investicija.

„Imali smo Zakon o strateškim investicijama i mnoga poboljšanja kako bi građani Kosova koji žive u inostranstvu došli i investirali ovde, ali nismo videli strateške investicije za godinu dana Kurtijeve vlade“, rekla je Kadriaj.