Kurti: Cilj sastanaka u Kaliforniji bio da se Kosovo nađe na mapi investicija

Kurti u San Francisku
Izvor: Reporteri

Premijer Kosova Aljbin Kurti nakon dvodnevne posete Kaliforniji poručio je da je cilj sastanaka koje je održao sa predstavnicima velikih svetskih kompanija da se Kosovo stavi na mapu investicija u sektoru informacionih tehnologija, prenosi Reporteri.

Kurti je sa mosta Golden Gejt u San Francisku poručio da je u Silicijumskoj dolini sa predstavnicima velikih kompanija razgovarao o finansijama za talente sa Kosova.

„Upravo smo završili dvodnevnu posetu San Francisku u Кaliforniji. U Silicijumskoj dolini, američkom centru informacionih tehnologija, održali smo seriju sastanaka sa velikim svetskim kompanijama kao što su Linkedln, Airbnb, Majkrosoft i Uber, ali i sa investicionim firmama kako bi se omogućio pristup finansijama za kreativne talente Кosova. Takođe smo se susreli sa predstavnicima centara tehnoloških i društvenih inovacija, kao i sa profesionalcima u oblasti informacionih tehnologija i inovacija u okviru dijaloga sa dijasporom, koji rade u Oraku, Fejsbuku, Amazonu, Eplu, Netfliksu i mnogim drugim", rekao je Кurti.

On je najavio da će posetu nastaviti u Dalasu u Teksasu.

„Svrha naše posete Кaliforniji bio je da se fokusiramo na stavljanje Кosova na svetsku mapu investicija u sektoru informacionih tehnologija. Informisali smo kompanije o ekonomskom, tehnološkom i demokratskom napretku Кosova, o planovima naše Vlade u budućnosti i o bogatim mogućnostima ulaganja u našu zemlju. Odavde letimo za Dalas u Teksasu“, rekao je Kurti.