Potpisani ugovori za nabavku i modernizaciju složenih borbenih platformi za potrebe Vojske Srbije

Miloš Vučević
Izvor: RTV/Ministarstvo odbrane

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević prisustvovao je danas potpisivanju ugovora između Ministarstva odbrane i JP "Jugoimport-SDPR“ za nabavku i modernizaciju 92 složene borbene platforme, za potrebe Vojske Srbije, u ukupnoj vrednosti od oko 13,5 milijardi dinara, prenosi RTV.

Osim nosioca ugovora, u proizvodnju će biti uključeno i više od 20 kooperanata, delom iz Odbrambene industrije Srbije, kao i podizvođači koji poseduju kapacitete da odgovore savremenim zahtevima u pogledu kvaliteta i rokova isporuke. Tendencija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije je da nastavi sa opremanjem savremenim sredstvima naoružanja i vojne opreme, koja su plod domaćeg razvoja i proizvedena u kapacitetima domaćih proizvođača.

Proteklih nekoliko godina, uz značajnu podršku Vlade Republike Srbije, stvoreni su uslovi za otpočinjanje proizvodnje savremenog naoružanja i vojne opreme za potrebe Vojske Srbije, ojačano je poslovanje i potvrđen njen statusni simbol regionalnog predvodnika u oblasti proizvodnje naoružanja i vojne opreme.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su državni sekretar u Ministarstvu odbrane Nemanja Starović, pomoćnik ministra za materijalne resurse Nenad Miloradović, šefovi kabineta potpredsednika Vlade i ministra odbrane Žarko Mićin i brigadni general Goran Momčilović, predstavnici Ministarstva odbrane, Vojske Srbije, grupacije Odbrambena industrija Srbije i kooperantskih preduzeća.

Ministar odbrane Miloš Vučević obišao je danas na Sajmu izložbene štandove organizacijskih celina Ministarstva odbrane i kompanija Odbrambene industrije Srbije.

Vučeviću su predstavljeni su kapaciteti kompanija i njihov proizvodni program, a on je tokom obilaska iskoristio priliku da razgovara sa predstavnicima kompanija i da čuje njihove utiske o interesovanju posetilaca i učesnika za prikazano naoružanje i vojnu opremu.

Na izložbenim štandovima ovih kompanija na Beogradskom Sajmu, Vučeviću su predočeni i planovi za naredni period. On se uverio u kontinuiran napredak naših odbrambenih tehnologija, kao i u rezultate postignute u periodu između dva sajma.

Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme „PARTNER“ više od dve decenije beleži stalni uzlazni trend po broju izlagača, sredstava, poslovnih saradnika, posetilaca, kao i po publicitetu u domaćim i inostranim medijima.