Predsednici Izraela, Slovačke i Kazahstana čestitali Vučiću Dan državnosti Srbije

Zastava Srbije, Dan državnosti Sretenje
Izvor: Ministarstvo odbrane Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je, povodom Dana državnosti Srbije, čestitke predsednika Izraela Isaka Hercoga, predsednice Slovačke Zuzane Čaputove i predsednika Kazahstana Кasima Žomarta Tokajeva.

Predsednik Izraela Isak Hercog u čestitki je izrazio duboku zahvalnost predsedniku i građanima Srbije na tome što su bili uz Izrael tokom proteklih nekoliko mračnih i bolnih meseci.

"Pružili ste aktivnu i konkretnu podršku narodu Izraela i mi ćemo uvek pamtiti ovu značajnu potvrdu prijateljstva na delu“, poručio je Hercog.

Naveo je da Izrael ceni snažne bilateralne odnose sa Srbijom i ostaje posvećen rastu i jačanju ovih veza u godinama koje dolaze.

"Radujem se saradnji sa Vama kako bismo nastavili da gradimo intenzivno i proaktivno partnerstvo između naših zemalja, na obostranu korist naših naroda. Još jednom, na ovaj dan slavlja i ponosa, sa radošću upućujem najlepše želje Vama i građanima Srbije“, navodi se u čestitki predsednika Hercoga.

Slovačka predsednica Zuzana Čaputova izrazila je uverenje da će tradicionalno prijateljski odnosi Slovačke i Srbije nastaviti da se razvijaju na dobrobit građana“.

"Pored aktivne političke i sve intenzivnije ekonomske saradnje, njihovu osnovu čine i jake kulturne i međuljudske veze, koje uglavnom predstavlja naša brojna slovačka nacionalna manjina, koja sa ponosom čuva svoje kulturno bogatstvo“, naglasila je predsednica Čaputova, a saopštila pres služba predsednika Srbije.

Ona je dodala da Slovačka nastavlja da podržava Srbiju u njenim naporima da se pridruži Evropskoj uniji, te poželela predsedniku i građanima Srbije dobro zdravlje, mir, stabilnost, prosperitet i uspešan demokratski razvoj.

Čestitku povodom Dana državnosti uputio je i predsednik Кazahstana Кasim Žomart Tokajev, koji je poželeo da položaj Srbije i dalje jača u međunarodnoj areni, na dobrobit naroda Srbije.

On jeistakao da je saradnja između Кazahstana i Srbije zasnovana na tradicionalnom prijateljstvu i uzajamnoj podršci, te je izrazio nadu u skori susret sa predsednikom Vučićem, kako bi zajedno podigli saradnju na još viši nivo i razmotrili pravce daljeg svestranog razvoja.

"Кoristim ovu divnu priliku da Vama, gospodine predsedniče, poželim uspeh u realizaciji svih poduhvata u vršenju Vaše veoma odgovorne funkcije, a prijateljskom narodu Srbije svako dobro i prosperitet“, navodi se u čestitki predsednika Кazahstana Кasima Žomarta Tokajeva.