Predsednik OIK za opštinu Leposavić: Još se ne zna gde će se glasanje odvijati

Zoran Stojanović
Izvor: Kosovo Online

Zoran Stojanović iz Parteša, predsednik OIK za opštinu Leposavić, kaže da u toj opštini postoji 25 biračkih mesta, ali da se još ne zna da li će se koristiti predviđeni objekti ili alternativna biračka mesta.

“Imamo 25 biračkih mesta i jedno uslovno. Ranije je bilo da u svakom biračkom centru imamo po jedno uslovno, sada više ne. To je odlučeno na nivou celog Kosova i važiće i za naredne izbore. Imamo samo jedno uslovno, to je, dakle, ukupno 26 biračkih mesta", rekao je Stojanović.

Na pitanje gde se nalaze birački centri, Stojanović kaže da ne zna.

"Mi to još uvek ne znamo, nemamo te informacije. Centralna izborna komisija je juče bila sa predsednikom opštine, kako bi videli šta možemo da uradimo povodom tog pitanja. Koliko imam saznanja, CIK je trebao da zaseda, da li su i šta i kako odlučili nemam informacije", istakao je Stanković.

Dodaje da je ukupan broj članova biračkog odbora 120.

“Sastav biračkog odbora u opštini Leposavić je sledeći, mi to vodimo kao političke subjekte - Građanska Inicijativa 'Za slobodu, pravdu i opstanak' , Partija Kosovskih Srba (PKS) , 'Samoopredeljenje', Demokratska partija Kosova i Demokratski savez Kosova (LDK)", kazao je Stojanović.

Istakao je da je Partija kosovskih Srba dala kandidate za sva srpska biračka mesta, a to je 24, jer postoje dva biračka centra, albanska, u Šaljskoj Bistrici i Košutovu.

"Građanska inicijativa 'Za slobodu, pravdu i opstanak' je dala 24, 'Samoopredeljenje' je nominovalo 13 kandidata, a DPK je dala samo na dva biračka mesta, dok DSK nema nijednog kandidata na biračkim mestima. Ostala mesta su dopunjena NVO 'Al' sa 20 članova, nije to samo NVO, nego i osoblje sa kojim raspolažemo kao opštinska izborna komisija (OIK), to je predlog članova na nepopunjena mesta ", pojasnio je Stojanović.

Kaže da se za sutra i prekosutra planira obuka za one koji su u biračkom odboru.

"Plan je da sutra i u petak radimo obuku sa ljudima iz biračkog odbora. Sutra u sali Skupštine opština Leposavić od 10 časova prisustvovaće njih 52 na obuci, a u petak biće oko 50 njih", dodao je Stojanović.