Predsedništvo: Osmanijeva, za razliku od Vljore Čitaku, zna ko su građani i granice Kosova

Čitaku i Osmani.jpg
Izvor: Ekonomia Online

Savetnik za medije u Kancelariji predsednice Kosova Vjose Osmani Bekim Kupina poručio je potpredsednici Demokratske partije Kosova Vljori Čitaku, da, za razliku od nje, Osmanijeva "zna ko su građani Kosova i gde su granice Kosova", prenosi Koha. 

Čitaku je ranije pozvala predsednicu Kosova da pomogne građanima Srbice, Mitrovice, Kline i Istoka, dodavši kako su i oni građani Kosova, a Kupina je na to odgovorio da je Predsedništvo u stalnom kontaktu sa institucijama koje reaguju u vanrednim situacijama, kao bi  pritekle u pomoć građanima pogođenim poplavama.

„Predsedništvo je od juče u stalnom kontaktu sa nadležnim institucijama kako bi se obezbedila puna mobilizacija za pomoć građanima pogođenim poplavama u opštinama Kosova. Predsednica je takođe u stalnom kontaktu sa Vladom kako bi se procenila učinjena šteta i umanjile posledice po porodična imanja, privredu i poljoprivredu“, poručio je Kupina.

Kupina je izjavu Vljore Čitaku nazvao apsurdnom, ističući da je motivisana uskim političkim interesima usmerenim na napad na predsednicu.

„Predsednica svakodnevno radi za građane Kosova, pa apsurdne izjave, kao što je današnja gospođe Čitaku, pokazuju da ima onih koji su, upravo kada treba zaštititi interes građana, motivisani uskim interesima. Za razliku od gospođe Čitaku, predsednik zemlje veoma dobro zna ko su građani Republike Kosovo, ali i gde su granice Republike Kosovo“, rekao je Kupina.