Predstavnici zemalja Kvinte na sastanku kod Kurtija

Kurti sa ambasadorima Kvinte
Izvor: Reporteri

Premijer Kosova Aljbin Kurti primio je danas ambasadore zemalja Kvinte i šefa kancelarije Evropske unije na Kosovu, sa kojima je razmotrio aktuelnu političku situaciju, prenosi Reporteri.

Kako je saopšteno iz Kurtijevog kabineta, sastanku su prisustvovali otpravnik poslova Ambasade Sjedinjenih Američkih Država na Kosovu Nikolas Đakobi, ambasador Nemačke Jorn Rode, ambasador Velike Britanije Nikolas Abot, zamenik ambasadora Francuske Fransoa Sipijen, ambasador Italije Antonelo De Riu i specijalni predstavnik šefa Misije Evropske unije na Kosovu Tomasa Šunioga.

"Premijer Kurti upoznao je ambasadore sa radom i odlukama Vlade u ispunjavanju prioriteta programa vlasti. Takođe sa najnovijim merama protiv pandemije kovid-19, kao i sa stalnim monitoringom koji zdravstvene ustanove sprovode i procesom vakcinacije. Premijer je govorio i o posvećenosti Vlade reformama i evropskim i evroatlantskim integracijama i značaju saradnje sa zemljama Kvinte u ostvarivanju ovih ciljeva. Zahvalio je na kontinuiranoj podršci koju kao partnerske i prijateljske zemlje pružaju Kosovu", navodi se u saopštenju.

Na kraju sastanka potpisan je Memorandum o razumevanju između Vlade Kosova i Evropske unije za nastavak korišćenja zgrade u kojoj se nalaze kancelarije Evropske unije na Kosovu.