Prekinuta sednica Anketnog odbor za javne nabavke, opozicija optužuje vladajuću stranku za opstukciju

Skupština Kosova
Izvor: Kosovo Online

Poslanici Pokreta Samoopredeljenja napustili su sednicu skupštinskog Anketnog odbora na kojoj je trebalo da se raspravlja o navodnim malverzacijama u procedurama javnih nabavki i upravljanja robnim rezervama.

Kako prenosi RTV21, poslanik Samoopredeljenja Haljilj Tači je objasnio da sednica ne može da se održi zato što joj ne prisustvuje član Odbora iz redova DSK Doarsa Kica-Dželjilji.

Predstavnici opozicije upozorili su da poslanici vladajuće stranke stalno pronalaze nova objašnjenja i razloge za neodržavanje sednice.

Poslanica DSK Valentina Bunjaku-Redžepi ocenila je da odbor ne zaseda ni u čije lično, dodajući da se predstavnici vlasti stalno trude da nađu razlog za neodržavanje sednice.

Driton Hiseni iz Samoopredeljenja je na to odgovorio da su oni spremni da se bave istagama vezanim za javne nabavke, ali ne na način kako bi to “zadovoljilo poslanike opozicije”.

Poslanik vladajuće stranke Salji Ziba je dodao da je Anketni odbor bio loše organizovan.

S druge strane, poslanici ABK Palj Ljekaj i DPK Rašit Ćalaj su insistirali da se sastanak održai i da se prestane sa različitim opravdanjima za neodržavanje sednice.

Zamenik predsednika Anketnog odbora Hiseni je upozorio da bi ovaj odbor trebalo da se bavi suštinskim pitanjima, odnosno da istraži sve ono čime se trenutno bavi tužilaštvo.