Premijer Izraela odgovorio Kurtiju: Rado ćemo vam pomoći u očuvanju spomenika od kulturnog značaja

ambasada kosova u jerusalimu
Izvor: Reporteri

Premijer Kosova Aljbin Kurti primio je odgovor izraelskog premijera Naftalija Beneta na pismo koje je uputio njemu i premijerima i predsednicima 56 zemalja, a u kome je Kurti izrazio stavove Kosova o kulturnom nasleđu i značaju njegove zaštite.

Zahvaljujući se na pismu, Benet je zahvalan što je Kurti sa njim i drugim svetskim liderima podelio svoje stavove o važnoj i delikatnoj temi zaštite kulturnog nasleđa.

"Izrael će vam rado pomoći u očuvanju spomenika od kulturnog značaja, kao i u obraćanju pažnje na njih, kao i pretvaranju istih u turističku destinaciju. Imamo veliko iskustvo sa našim kulturnim znamenitostima u Izraelu, posebno u Jerusalimu, i ono što znamo u tom pogledu, rado ćemo podeliti sa vama“, navodi se u pismu.

U ime izraelske vlade, premijer Benet izrazio je zahvalnost na otvaranju kosovske ambasade u Jerusalimu.

Miodrag iz Peći
05. Jul 2021.
Kosovo je Palestina i kako Palestina prisvaja jevrejska, hrišćanska i muslimanska sveta mesta po istom receptu to rade i kosovski Albanci. Čak je Palestina preko ulaska u UNESKO da prisvoji Kolevku Hrićanstva i Judejstva. Zamislite da Meka i Ćaba i Sveti Kamen budu u nekoj hrišćanskoj državi.
Mili
05. Jul 2021.
Poceo si dosadjujes ljudima o svemu i svacemu.Pusti ti prazne price.Ajde ovamo da popimo po jedno pravo Pecko pivo Okani se nacionalizma i glupih ideja.Vrati se svom ognjistu.
Nemanja
06. Jul 2021.
Ti si druže polupismen... Porediti Palestinu i Kosmet je krajnje površno tumačenje naše pozicije.
Elvir
07. Jul 2021.
Pecanac, kosovo je isto sto i izrael za ameriku.pllus mnogo u srbiju znaju da je kosovo u sastavu srbije usllo 1913 g. Ne voljom albanaca. I da ne Nabrajam
Oni
05. Jul 2021.
Bravo naftali bennet
Milisav Stanković
05. Jul 2021.
Istorija je učiteljica života ,očito da Jevreji nisu naučili ništa . Kosovo je duhovni i kulturni centar Srpskog naroda odkuda pravo premijeru Izraela da krčmi Srpsku kulturnu baštinu ili je nepismena neznalica ili još jedan u nizu Srbomrzac. U svakom slučaju ko god se ogrešio kada su u pitanju svetinje nije dobro prošao od Boga ili od neke sile ,tako je bar dodat bilo kroz istoriju.
Srb
06. Jul 2021.
Znaju oni šta rade. To je na štetu svih nad.
Nenad
02. Avgust 2021.
Koliko sam shvatio iz pisma odnosi se na kulturnu baštinu jevrejske zajednice na Kosovu. Ne pominje se srpska kulturno-istorijska baština iz srednjeg vijeka. Piše čak o otvaranju sinagoge u Prizrenu jer je izgleda nekada i postojala.