Princ Filip: Kontinuirani nastavak sramnog ponašanja kosovskih institucija

Filip i Danica Karađorđević
Izvor: Fejsbuk

Princ Filip Karađorđević oglasio se povodom današnjih dešavanja na severu Kosova.

Princ Filip je na Tviteru na engleskom i srpskom jeziku osudio akciju kosovske policije.

"Tužne i zastrašujuće scene koje smo danas videli na severu Kosova i Metohije, na žalost, samo su kontinuirani nastavak neodgovornog i sramnog ponašanja kosovskih institucija, ali i predstavnika Međunarodne zajednice na Kosovu", napisao je princ Filip Karađorđević.

On je prokomentarisao ponašanje Kfora i Euleksa.

"Činjenica je da NATO-Kfor i Euleks pasivno posmatraju nedopustivo maltretiranje i zastrašivanje srpske zajednice koja se iz godine u godinu nalazi u sve gorem položaju", smatra princ Filip.

Prokomentarisao je i ranjavanje Srećka Sofronijevića i kamenovanje kuće jedine Srpkinje u Peći, kao i maltretiranje Dragice Gašić u Đakovici.

"Kosovska policija danas je pucala na gospodina Srećka Sofronijevića koji je obavljao jesenje radove u svojoj njivi i mogao je smrtno da strada. Juče je u Peći kamenovana kuća jedine Srpkinje koja živi u ovom gradu, svedoci smo višemesečnog maltretiranja jedine Srpkinje u ĐakovicI", navodi princ Filip.

Smatra da ukoliko ne reaguju na ovakve situacije, Kfor i Euleks će biti odgovorni za izazivanje bezbednosne nestabilnosti.

"Ukoliko Kfor i Euleks brže i odlučnije ne reaguju i ne spreče bezakonje i nasilje koje nad srpskom zajednicom sprovode aktuelne kosovske vlasti, biće saučesnici u izazivanju ogromne bezbednosne nestabilnosti u južnoj srpskoj pokrajini", napisao je na Tviteru princ Filip Karađorđević.

 

Miodrag iz Peći
13. Oktobar 2021.
Da da Bog da već dogodine krunišemo srpskog kralja Aleksandra a Vašeg oca u našoj pećkoj patrijaršiji.
Bez kralja ne valja!