Proglašena izborna lista "Aleksandar Vučić - zajedno možemo sve", troje kandidata sa Kosova

Vujičić, Marić i Vitošević
Izvor: Radio Kontakt Plus/Kosovo Online/Instagram

Republička izborna komisija proglasila je danas listu "Aleksandar Vučić - zajedno možemo sve", za parlamentarne izbore u Srbiji, na kojoj je, između ostalih, i troje kandidata za poslanike sa Kosova.

Kandidati za poslanike sa KiM na izbornoj listi SNS i koalicionih partnera su, pod rednim brojevima 37 i 136, Danijela Vujičić i Ljubomir Marić, koji su i u prethodnom skupštinskom sazivu bili poslanici, kao i rektor Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici Zdravko Vitošević, koji je na listi pod rednim brojem 160.

Lista "Aleksandar Vučić - zajedno možemo sve" će na glasačkom listiću, za izbore koji su raspisani za 3. april, biti pod rednim brojem jedan.

Ta koalicija je juče predala više od 58.000 potpisa, a broj pravno valjanih izjava birača koji su podržali listu je 57.007, rečeno je na sednici RIK, prenosi Blic.

Prema Zakonu o izboru narodnih poslanika za podnošenje liste bilo je neophodno da se dostavi najmanje 10.000 overenih izjava birača.

Nosilac liste je predsednik SNS Aleksandar Vučić, a prva na listi za republičke izbore je direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju dr Danica Grujičić.