Projekcijom filma Danijele Štajnfeld otvoren festival "Mirdita - Dobar dan" u Prištini

Danijela Štajnfeld u Prištini
Izvor: Kosovo Online

Projekcijom filma "Zaceli me", Danijele Štajnfeld, u Prištini je otvoren festival "Mirdita - Dobar dan". Ovaj festival se ranijih godina održavao u Beogradu, ovo osmo izdanje festivala se po prvi put, u punom formatu organizuje u Prištini.

Jedan od organizatora festivala Kuštrim Kolići iz organizacije INTEGRA, je na otvaranju istakao da je festival jedna od malobrojnih inicijativa putem koje se sarađuje.

"To je jedna inicijativa koja opstaje, u okviru nje nastojimo da predstavimo raznovrsne kulturne sadržaje. Osmo izdanje festivala ima za cilj da promoviše srpsku  kulturnu scenu u Prištini, i ove godine ćemo nastaviti da negujemo zajedničke vrednosti bez obzira na negativan narativ koji postoji u obe zemlje.  Poštovani, pozivam vas da pratite događaje u okviru ovog festivala, putem kojih ćemo da saznamo apsolutnu istinu", rekao je Kolići.

Ivan Đurić iz Inicijative za ljudska prava iz Beograda istakao je značaj festivala "Mirdita - Dobar dan", koji ima za cilj da Srbi i Albanci razgovaraju i nalaze zajednička rešenja.

"Ne želimo da se odnosi Srba i Albanaca rešavaju samo u Briselu, želimo da razgovaramo u Beogradu, Prištini, Mitrovici, Peći, svuda gde nas ima. Naš cilj je da izgradimo mir, da iskorenimo mržnju koja nas razdvaja. To moramo da uradimo ovde, festival pruža priliku da u narednih nekoliko dana upoznate takvu Srbiju koja želi da razgovara o miru, nadam se da će festival doprineti da Srbija čuje drugačije od onoga uobičajenog, za Srbiju je slika Kosova specijalna policija u akciji, moramo biti svesni da osim nas koji promovišemo mir i dijalog postoje i oni koji rade upravo suprotno", istakao je Đurić.

Festival će trajati do subote, 16. oktobra, u okviru koga će biti organizovane debate, koncerti i promocija knjige.

Miodrag iz Peći
15. Oktobar 2021.
Pa ste baš izabrali fim Danijele Štajnfeld izrazite aktiviskunje ANTIFA i njene podružnice #MeToo gde neosnovanim ničim dokazanim optužbama tereti za navodno silovanje pre 24.god. proslavljenog srpskog glumca Lečića. Bolje da ste prukazali njen film u albansko-američkoj koprodukciji: "Samo keš" ("Cash only") prepun eksplicitnih cscena oralnog i analnog seksa...