Putin: Naći ćemo prihvatljivo rešenje za naše srpske partnere

Putin i Vučić u Sočiju
Izvor: instagram

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je danas na početku susreta sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Sočiju da će Moskva i Beograd pronaći prihvatljivo rešenje za uslove novog ugovora o isporukama gasa Srbiji, prenosi Tanjug.

"Mislim da ćemo se dogovoriti, naložićemo odgovarajućim telima da posao dovedu do kraja. Naći ćemo takvo rešenje koje bi bilo prihvatljivo za naše srpske partnere", rekao je Putin, prenosi Sputnjik.

Kako navodi Tas, ruski predsednik je rekao da se odnosi dve zemlje razvijaju u svim pravcima uprkos pandemiji koronavirusa.

"Pred nama je obilje pitanja koja treba da razmotrimo. Ipak, uprkos izazovima koje je donela pandemije, veze dve zemlje ne samo da su održane, već su se razvile u svim pravcima", istakao je Putin.

Sastanak trajao duže nego što je bilo predviđeno

Sastanak predsednika Rusije i Srbije Vladimira Putina i Aleksandra Vučića trajao je duže nego što je bilo predviđeno, saznaje Tanjug iz delegacije predsednika.

Kako je rečeno, dvojica predsednika su trenutno na ručku, gde nastavljaju sami razgovor.

Po završetku sastanka, a pre ručka, Vučić je članoivima svoje delegacije samo poručio da je presrećan kako protiču razgovori.