Radojević posetio Prištinski univerzitet sa privremenim sedištem u Severnoj Mitrovici

Milan Radojević i čelnici Srpske liste na PU
Izvor: Kosovo Online

Kandidat za gradonačelnika Severne Mitrovice ispred Srpske liste Milan Radojević posetio je danas Rektorat Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Severnoj Mitrovici gde je, u pratnji čelnika ove stranke, prisustvovao rektorskom kolegijumu u proširenom sastavu.

Radojević je izrazio veliku zahvalnost rektoru Prištinskog univerziteta i dekanima deset fakulteta ovog univerziteta ističući da je cilj političke borbe Srpske liste zapravo borba za budućnost srpskog naroda na Kosovu koja nikada nije i niti će biti laka.

„Ako se za neku instituciju može reči da je delila sudbina srpskog naroda na ovim prostorima, onda je to sigurno Prištinski univerzitet. Ponižavan, rušen, proterivan, pocenjivan, ali je isto kao i naš narod odoleo svim izazovima i svakog puta izlazio ojačan. Danas sa ponosom možemo reći da u ovoj obrazovnoj instituciji znanje stiče gotovo 10 hiljada studenata, radi gotovo 750 nastavnika i saradnika i oni predstavljaju žilu kucavicu za ovaj grad i ovaj deo Kosova“, rekao je Radojević.

On je istakao da, kada se govori o budućnosti, onda se tu pre svega misli na mlade ljude.

„Na ovom univerzitetu obrazuju se budući lekari, pravnici, ekonomisti, buduće generacije koje će oblikovati budućnost našeg naroda. Zahvaljujući ovom Univerzitetu borba našeg naroda nije svedena na puki opstanak na ovim prostorima, već i na obrazovanje intelektualne elite koja će jednoga dana preuzeti odgovornost i voditi ovaj grad, ali i našu državu. Država Srbija je prepoznala kvalitet Univerziteta i pored zdravstva, Univerzitet i obrazovanje su drugi stub opstanka našeg naroda na ovim prostorima. S toga će podržati ovaj Univerzitet izgradnjom nove zgrade gde će biti mnogo bolji uslova za učenje studenata, ali i rad zaposlenih“, rekao je Radojević.

Reči dobrodošlice Radojeviću i čelnicima Srpske liste uputio je rektor PU prof. dr Zdravko Vitošević koji je istakao da je za ovu institucija velika čast što imaju priliku da ugoste kandidata Srpske liste za kojeg je, kako je rekao, siguran da će dobiti veliku podršku građana Severne Mitrovice.

„ U godini kada naš Univerzitet obeležava 50 godina postojanja i kada je upisano preko dve hiljade mladih ljudi, poseta čoveka sa kojim ćemo, nadam se, sarađivati i sa kojim smo do sada sarađivali znači puno, pre svega jer je to čovek koji razume i zna šta znače i šta predstavljaju mladost, naši studenti i znanje koje će oni steći ovde, a samim tim i doprineti razvoju samog grada, ali i Kosova u celini“, rekao je Vitošević.

On je dodao da je kandidata za gradonačelnika Severne Mitrovice upoznao sa radom fakulteta i naporima koje čine i koje će i narednih godina činiti kako bi Severnoj Mitrovici i Univerzitetu obezbedili opstanak i razvoj na ovim prostorima.