Radojević sa Davenportom: Krivične prijave protiv građana severa izazivaju strah i zabrinutost

Milan Radojević i Majkl Davenport
Izvor: Facebook

Gradonačelnik Severne Mitrovice Milan Radojević informisao je šefa Misije OEBS na Kosovu Majkla Davenporta sa problemima sa kojima se građani te opštine suočavaju i izrazio je zabrinutost zbog narušene bezbednosne situacije.

"Naglasio sam da krivične prijave koje su centralne vlasti u Prištini podnele protiv građana četiri opštine sa severa, zbog mirnih protesta održanih u septembru prošle godine, narušavaju bezbednosnu situaciju i izazivaju zabrinutost i strah kod građana", naveo je Radojević na Fejsbuku.

On kaže da je na sastanku sa Davenportom naveo da administrativne prepreke u dobijanju ličnih dokumenata, nepriznavanje diploma sa srpskog univerziteta, dovode do otežanog zapošljavanja u kosovskom sistemu, i predstavljaju samo neke od brojnih problema sa kojima se svakodnevno suočavaju.

"Istovremeno, istakao sam da je jako važno da se nastave razgovori u Briselu, ali i da je potrebno da se sprovedu svi potpisani sporazumi, bez razlike, uključujući i Zajednicu srpskih opština", rekao je Radojević koji je zahvalio Davenportu na dosadašnjoj saradnji i razumevanju.