Rakić čestitao slavu manastira Visoki Dečani

Goran Rakić
Izvor: Ministartsvo za zajednice i povratak

Predsednik Srpske liste i ministar za zajednice i povratak Goran Rakić čestitao je ktitorsku slavu manastira Visoki Dečani, igumanu arhimandritu Savi Janjiću i monasima.

"U teškim danima po srpski narod, odolevajući brojnim izazovima sa kojima se suočavate kao bi očuvali sve ono što je vekovima građeno, želim vam najpre mir i da u miru zajedno proslavimo ovu i sve naredne slave", napisao je Rakić na Fejsbuku.

On je poželeo da današnji praznik bude podstrek za starešinstvo i bratiju manastira, ali i svim pravoslavnim vernicima na Kosovu.

"Da iz svih iskušenja koja su pred nama izađemo nepokolebljivi i jači u očuvanju našeg, ali i svetskog kulturnog blaga koje imamo. Ostanak i opstanak na ovim prostorima su temelji našeg bitisanja i zato neka molitva Svetog Kralja Stefana Dečanskog čuva srpski narod i ono što mu je najvrednije, a to su naše crkve i manastiri. Poruke mira koje i danas na ovaj veliki dan upućujemo su nam preko potrebne, jer je to naš način borbe za bolje sutra", poručio je Rakić u čestitki.