Rakić: Da stvaramo povoljne uslove za život Roma i svih drugih zajednica na Kosovu

Goran Rakić sa predstavnicima Roma
Izvor: Ministartsvo za zajednice i povratak

Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić je danas zajedno sa ambasadorom OEBS misije na Kosovu Majkl Devenportom, gradonačelnikom Gračanice Srđanom Popovićem i svojim zamenikom iz romske zajednice Gazmen Salijevićem, na obeležavanju 50. godišnjice Međunarodnog dana Roma obišao devetočlanu romsku porodicu Emini u Lapljem Selu u opštini Gračanica.

Zvaničnici su tokom obilaska porodici Emini uručili pomoć u vidu prehrambenog i higijenskog paketa, a ministar Rakić im je obećao da će se intenzivno raditi na rešavanju problema kada je u pitanju zemljište za izgradnju stambenog objekta nakon čega će ministarstvo pokušati i da im trajno reši problem nedostatka uslova za život, navedeno je u saopštenju.

"Moja poruka danas na obeležavanju 50. godina od kada je doneta odluka o imenu Rom, kao zvaničnog naziva ovog naroda, himne i zastave da ćemo mi koji smo prihvatili odgovornost da stvaramo povoljne uslove za život ne samo vašoj već svim zajednicma na Kosovu, to predano raditi kako rezultati ne bi izostali. Mišljenja sam da ovo nije jedini dan kada trebamo sa posebnom pažnjom da gledamo na romsku zajednicu već to trebamo i radićemo svakog dana u godini. Ministarstvo za zajednice i povratak je romskoj zajednici i prethodnih godina pomagalo kroz različite projekte. Danas mogu da vam obećam da ćemo nastaviti da pomažemo i u buduće", kazao je Rakić.

Ministar je istako da će insistirati na tome, da svi koji mogu pruže pomoć u nimalo lakom poslu, a taj posao je obezbeđivanje boljih uslova u svim sferema života romskoj zajednici, istaknuto je u saopštenju.

Ambasador OEBS se zahvalio ministru Rakiću, što je od samog početka stupanja na dužnost  shvatio koliko je važno pomoći romsku zajednicu na Kosovu i istakao da će OEBS biti konstruktivan partner Ministarstvu za zajednice i povratak u ostvarenju planova.

Ja
08. April 2021.
Hvala vam na podrsci roma hvala rakicu i svima u srbiju !!! jer je svega ponisteno i njihove kuce zemljista svega su romi izgubili svega sto su imali i svi ostal !!!!!!