Rakić: Decu vam nećemo zaboraviti nikada

Goran Rakić
Izvor: Kosovo Online

Predsednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je danas u Gračanici da, nažalost, za Srbe i srpsku decu na Kosovu, nema mira ni za najradosniji hrišćanski praznik Božić.

"Nije bilo mira ni juče na Badnji dan, nije bilo ni ranom zorom kada je napadnut još jedan mladić u opštini Klokot. Danas smo posetili Stefana i Miloša i poželeli im brz oporavak i da se što pre vrate domovina", rekao je Rakić.

Rakić je danas zajedno sa gradonačelnikom Štrpca i potpredsednikom Srpske liste Daliborom Jevtićem posetio srpske dečake koji su ranjeni juče u Gotovuši i tom prilikom istakao da su Srbi na Kosovu svih ovoh godina ugnjetavani.

"Na sve načine su pokušali da nas proteraju sa ovih prostora. Imam poruku za sve one koji ne žele Srbe na ovim prostorima. Decu vam nećemo zaboraviti nikada i nikada vam nećemo oprositi ovo što ste juče uradili. Pozivam sve nadležne organe, pre svega međunarodnu zajednicu i Kfor da pojačaju svoje prisustvo i da ne pomažu saopštenjima i osudama, već tako što će na terenu pokazati da im je zaista stalo da zaštite Srbe i ostali nevećinski živalj koji živi ovde", poručio je Rakić.

On je dodao da na današnji najradosniji hrišćanski praznik Božić ne bi da kaže ništa više sem:

"Mir Božiji, Hristos se rodii".