Rakić: Hitno zaustaviti napade na Srbe

Goran Rakić
Izvor: Ministartsvo za zajednice i povratak

Povodom najnovijeg incidenta u kome je povređen maloletni dečak iz Gojbulje kod Vučitrna, ministar za zajednice i povratak Goran Rakić, apelovao je na sve relevantne faktore da hitno reaguju.

"Pozivam sve međunarodne predstavnike na Кosovu, Кosovsku policiju i sve nadležne institucije da preduzmu odgovarajuće mere, privedu i osude počinioce ovakvog licemernog i huliganskog napada na maloletnog dečaka srpske nacionalnosti Nikolu Perića koji je večeras povređen u napadu od strane Albanaca. Sramno je da pred očima svih međunarodnih i domaćih institucija gotovo svakoga dana slušamo i gledamo kako nasrću na našu decu, svetinje, ognjišta", rekao je večeras Rakić.

Uputio je pitanje međunarodnim institucijama i organizacijama kao i institucijama na Кosovu zaduženim za očuvanje bezbednosti. 

"Кakva se ovo poruka šalje svima nama koji pozivamo svakoga dana na mir i suživot? 
Кakva se poruka šalje onima koji žele da se vrate u svoje domove? Sramno je da i posle više od dve decenije i dalje imamo istu sliku sa terena, tenzije i incidente uperene samo prema srpskoj zajednici", poručio je Rakić.