Polomljena i odneta zastava SPC sa ulaznih vrata manastira Gračanica

Ukradena zastava SPC
Izvor: Instagram

U noći između 29. i 30. juna nepoznati počinioci polomili su i odneli zastavu SPC, koja se vijorila iznad glavnih ulaznih vrata u porti manastira Gračanica.

Kako prenosi Radio televizija Gračanica slučaj je prijavljen policiji i istraga je u toku.

U međuvremenu, pojavila se i slika zastave na društvenim mrežama gde navodno ukradenu zastavu gazi jedna maskirana osoba držeći zastavu Albanije u rukama. Na pomenutu sliku je reagovao i iguman manastira Visoki Dečani Sava Janjić koji je napisao.

"Molim vas koji je izvor ove fotografije gde ovaj maskirani lik gazi crkvenu zastavu SPC. Eparhija traži informaciju radi reakcije na krađu zastave. Gde su objavili ili na inastagramu ili fejsu. Ako može adresa i screen-shot. Hvala unapred", napisao je Sava Janjić.

novosadanka
30. Jun 2021.
to je sramno pokazivate svoju neskolovanost zivela Srbija i Srbski narod
Mali Mrav
30. Jun 2021.
Ludilu nema kraj živio Balkan. Prvo u Košare a sada Gračanica. Bravo Luđaci.
Slavko
30. Jun 2021.
Nema suzivota sa primitivcima koji napadaju verska lica i objekte, nece Albanci nikad stici ni do kanalizacije blizu kuce, a kamoli Evrope i njenih normalnih ponasanja. Srbi, jedinstvo je spas. Mogu ovde albanski botovi mene da ubedjuju u njihove dobre namere i takozvanu demokratiju do sutra, ali ako neko u 21. veku napada bilo koga na etnickoj i verkoj osnovi, to znaci da je to drustvo ostala u proslosti i da nema buducnost, nema kulturu i nece biti nikakav standard niti ekonomija.
Giša
01. Jul 2021.
Pa to i jeste cilj... ako svi budu mislili da nema suživota, svi će otići i cilj će biti postignut...
Slavko
01. Jul 2021.
Zato sam i napisao da je jedinstvo spas, jedinstvo Srba, jer onda niko ne mora nigde da ide niti da bezi od kompleksasa koji glume neku silu, a ni kanalizaciju nemaju.