Rakić: Jedinstvom osujećujemo plan albanskih partija koje se grupišu za izbore

Goran Rakić
Izvor: Ministartsvo za zajednice i povratak

Albanske partije pokušavaju da izazovu "politički zemljotres" ujedinjavanjem na lokalnim izborima 17. oktobra u opštinama gde Srbi čine većinu, a Srpska lista nastoji da to predupredi pozivima na jedinstvo i odgovorno ponašanje predstavnika srpskog naroda na KiM, izjavio je predsednik Srpske liste Goran Rakić.

U intervjuu za Politiku Rakić kaže da je to grupisanje albanskih političkih partija koje su, kako navodi, politički apsolutno nekomplementarne, opasnost za zaštitu srpskih interesa, a ne Srpsku listu, koja je, ističe, okosnica političke borbe za srpski narod, prenosi Tanjug.

"Zato je potrebno da svi budemo odgovorni i na visini zadatka. Da sitne razmirice, ukoliko ih ima, i sujetu ostavimo po strani, jer ovo nije trenutak gde smemo dozvoliti da pokleknemo i svojom neodgovornošću ugrozimo naš opstanak", poručio je Rakić.

Na pitanje da li su realna očekivanja albanskih vođa da osvoje opštine na severu Kosmeta, on kaže da je opasnost realna, ali da je jedini način da se plan albanskih partija osujeti - odgovorno ponašanje svih građana i jedinstvena podrška Srpskoj listi.

"Snaga Srba na KiM leži na snazi svih naših opština, sela i gradova, a naravno, severna Kosovska Mitrovica ima posebnu težinu i značaj. Mitrovica je glavni grad Srba na Kosmetu. Kao neko ko je u tri mandata bio na čelu grada, verujem da će Mitrovčani znati da se odupru ovim pritiscima i sačuvaju političku snagu i jedinstvo u gradu", istakao je Rakić.

Kako kaže, nije tajna da albanski lideri pokušvaju da obesmisle briselske sporazume, pa će, ističe, i pokušaj osvajanja vlasti u srpskim opštinama biti nesumnjivo jedan od pritisaka.

"Ni pod jačim pritiscima Srbi nisu posustali, niti se odrekli budućnosti na ovim prostorima. Zato su ovi izbori, kao i oni prethodni, ali i budući, test naše odlučnosti da ostanemo i opstanemo", rekao je Rakić.

Miodrag iz Peći
20. Avgust 2021.
Srpska Lista je svojim jedinstvom "Vratila" albanske partije na prvobitnu poziciju Rugovine LDK. Dok se u čisto albanskim sredinama "Kolju" za svaki glas, i dok nisu mogli da glasajući za srpske "Opozicionare" da poljuljaju srpsko jedinstvo sada su rešili da otkriju sve karte da su albancima Srbi krv pred očima.
Sada je kasno, ali dogodine da u svim kosovo metohijskim sredinama Srpska Lista nastupa i poremeti im planove jer samo Srbi kroz SL mogu braniti srpske interese.
Ja
20. Avgust 2021.
Treba se braniti srpska lista to je pravo naroda !!!!