Rakić: Kap je prelila čašu; Đurić: Napuštam kosovsku policiju, želim da budem čista obraza

Goran Rakić
Izvor: Kosovo Online

Albanski režim u Prištini je pokazao da ih ne interesuje ništa, ni Zajednica srpskih opština, ni srpski narod, a naročito nas je zabrinulo to što je suspendovan komandir Nenad Đurić i to je kap koja je prelila čašu, rekao je danas na konferenciji za medije lider Srpske liste Goran Rakić.

On je dodao da teror koji sprovodi Priština Srbi više neće i ne mogu da trpe.

"Sutra ćemo imati sastanak sa svim rukovodiocima institucija na severu i donećemo odluke. Prekosutra u 12 časova imaćemo prvi protest. Demokratski, nenasilan otpor naroda. Ali mi zaista ne znamo u šta to može da se pretvori", poručio je Rakić.

Dojučerašnji direktor policije na severu Nenad Đurić rekao je da je odlučio da više ne bude pripadnik kosovske policije.

"Moje poreklo mi ne dozvoljava da budem nešto drugo i nema te ucene koja to može da promeni. Želim da se zahvalim svima koji mi daju podršku, mojoj porodici, kolegama i prijateljima, mojoj državi Srbiji i predsedniku Aleksandru Vučiću. I to mi daje snagu da sve ovo izdržim. Nisam više član kosovske policije jer želim da budem čista obraza i uzdignuta čela", rekao je Đurić.