Rakić: Sramna odluka Prištine o suspenziji Đurića, predložiću povlačenje Srba iz institucija

Goran Rakić
Izvor: Kosovo Online

Predsednik Srpske liste Goran Rakić povodom suspenzije direktora Regionalne direkcije Sever Nenada Đurića zakazao je za subotu hitan sastanak svih predstavnika kosovskih institucija na severu Кosova na kome će predložiti da svi Srbi napuste kosovske institucije na severu, počev od njega lično.

"Imajući u vidu najnoviju sramnu, nelegalnu i antisrpsku odluku Prištine kojom je suspendovan direktor Regionalne direkcije Sever gospodin Nenad Đurić jer je odbio da svojim sugrađanima izdaje opomene jer poseduju legalne КM registarske oznake, a što su rukovodstvo Srpske liste i svi gradonačelnici sa severa juče pozdravili i podržali, želim da obavestim javnost da sam za subotu zakazao hitan sastanak svih predstavnika kosovskih institucija na severu Кosova i Metohije na kome ću im predložiti da svi Srbi napuste kosovske institucije na severu, počev od mene lično, pa i iz lokalnih samouprava, tužilaštva, suda, policije, i svih ostalih organa", naveo je Rakić u saopštenju dostavljenom medijima.

Rakić je naglasio da, "imajući u vidu sve pritiske kojima je izložen srpski narod i svi ponosni Srbi koji ne pristaju da budu dekor Prištine, potrebno je da u saradnji sa državom Srbijom jačamo i gradimo srpske institucije na ovim prostorima". 

Prema njegovim rečima, Đuriča su na poziciju direktora Regionalne direkcije Sever birali Srbi i četiri gradonačelnika sa severa, i Priština nema nikakvo pravo da preduzima bilo kakve sankcije prema njemu.

"Svi smo mi u kosovske institucije ušli jer je to bio deo Briselskog sporazuma, imajući u vidu da Priština ne poštuje potpisano, jasno je da mi nemamo šta da tražimo u tim institucijama, jer je očigledno da Priština bez ikakvih posledica krši svaki od potpisanih sporazuma", istakao je Rakić.

On je poručio da politički predstavnici srpskog naroda, neće dozvoliti napade na njih, kao ni na srpski narod, i da nemo posmatraju kako Priština sprovodi teror nad Srbima.