Rakić o povratku raseljenih sa predstavnicima UN i Međunarodne organizacije za migracije

Goran Rakić sa predstavnicima UNCHR
Izvor: Reporteri

Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić se danas sastao sa predstavnicima misija UNHCR, UN i Međunarodne organizacije za migracije na Kosovu, Erolom Ardukom, Urlikom Ričardson i Anom Rostocki, i sa njima razgovarao na temu povratka raseljenih i problema koji prate taj proces.

Rakić je od predstavnika tih organizacija zatražio podršku u, kako je istakao, procesu koji se vodi dugi niz godina, koji nije ni malo lak i koji je prethodnih godina u stagnaciji.

”Zajednički moramo da radimo kako bi nepovoljne uslove koje danas imamo prevazišli i stvorili povoljniju klimu za raseljene koji na Kosovu žele da se vrate. Za tako nešto nam je neophodna podrška i zalaganje svih vas”, kazao je Rakić.

On je ukazao da su bolji rezultati i veći broj povratnika nešto što je neophodno i da na bolje rezulate ne može da se čeka.

Zahvalio se UNHCR misiji i Međunarodnoj organizaciji za migracije na pomoći koju pružaju već dugi niz godina i na konstruktivnoj saradnji sa ministarstvom koje vodi.

Iskoristio je priliku da ukaže na probleme sa kojima se suočavaju Srbi kada su u pitanju incidenti koji se dešavaju i tokom sastanka istakao da su incidenti veoma loša poruka, navedeno je u saopštenju.