Rakić posetio selo Grebnik kod Kline, pomoć za pet povratničkih porodica

Rakić uručuje pumpe za vodu za povratnike u selu Grebnik
Izvor: Ministartsvo za zajednice i povratak

Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić posetio je danas povratničko selo Grebnik kod Kline i uručio pet pumpi za vodu za porodice koje ovde žive i kojima će ova pomoć značiti kako bi njihova domaćinstva mogla da koriste vodu iz bunara, koje imaju u dvorištima.

U saopštenju za javnost se ističe da se Rakić u razgovoru sa okupljenim meštanima upoznao sa problemima koji ih muče i načinima rešavanja istih.

”Došao sam ne samo da vam donesem pumpe za vodu koje ste tražili, već i da vam kažem da sam ja lično i moji saradnici svakodnevno tu za vas, da zajedno nalazimo načine da u budućnosti stvorimo povoljnije uslove za život u povratničkim mestima. Svestan sam činjenice da to nije nimalo lak posao zato i tražim od vas da u tom poslu zajedno budemo jer smo svi mi na istom zadatku. Zadatak nam je da vi koji ste ovde na svom imanju tu i ostanete i da na taj način pošaljemo jasnu poruku onima koji žele da se vrate, da to što pre i učine”, kazao je ministar Rakić.

On je ponovio da je ovim vidom pomoći danas pomognuto pet porodica, ali da će se u narednom periodu raditi na realizaciji prioritetnih zahteva.

Nakon obilaska povratnika u selu Grebnik, ministar Rakić je zajedno sa zamenicom gradonačelnika Severne Mitrovice Adrijanom Hodžić obišao bošnjačke porodice selu Dobruša, u opštini Istok.

Prilikom obilaska porodica, Rakić im je obećao rekonstrukciju pet kuća kako bi imali adekvatnije uslove za život.

”Uslovi u kojima danas živite su mi bili jasan pokazatelj da moramo da vam pomognemo. Ministarstvo za zajednice i povratak će vrlo brzo pokrenuti proceduru za rekonstrisanje vaših kuća. Moja obaveza je da pomažem svim zajednicama na Кosovu i kada imam mogućnost ja to vrlo rado i činim”, rekao je Rakić.

Zamenica gradonačelnika Severne Mitrovice Adrijana Hodžić se zahvalila ministru Rakiću što ima sluha kada je u pitanju pomoć bošnjačkoj zajednici i kazala da je ovo veliki i dobar gest za njih, jer porodice kojima će se rekonstruisati kuće žive u teškim uslovima i od sopstvenih sredstava to ne bi mogle da učine.

”Drago mi je što smo danas saopštili dobru vest ovim porodicama. Na ovaj način smo im pokazali da nisu sami i da ćemo uvek biti tu da im pomognemo. Velika zahvalnost ministru Rakiću na ovako plemenitom delu”, poručila je Hodžić.

Povranici u Кlini i bošnjačke porodice u Dobruši kod Istoka su danas izrazile zahvalnost na poseti, pomoći ali i saslušanju njihovih zahteva.

Brzi
23. April 2021.
Bravo i dobro dosli opet na svoje. 👍