Rakić razgovarao sa Kosnetom i ukazao mu na problem čestih napada na Srbe

Goran Rakić i Filip Kosnet
Izvor: Ministartsvo za zajednice i povratak

Trenutna političko–bezbednosna situacija, proces povratka, prava nevećinskih zajednica i situacija sa koronavirusom, bile su neke od tema današnjeg sastanka ministra za zajednice i povratak Gorana Rakića sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država na Кosovu Filipom Кosnetom.

U saopštenju dostavljenom medijima se navodi da je tokom susreta, ministar Rakić ambasadoru Кosnetu iskazao posebnu zabrinutost zbog incidenata koji su se dešavali u prethodnih nekoliko dana u sredinama u kojima žive Srbi i naglasio da se mora učiniti sve da se incidenti suzbiju.

Rakić je naveo da problemi oko bezbednosne situacije negativno utiču i na proces povratka i zatražio podršku za povratak većeg broja raseljenih u narednom periodu.

Zvaničnici su se saglasili da je situacija, kada je u pitanju pandemija izazvana virusom kovid-19 složena i istakli da se nadaju da će u narednom periodu doći do poboljšanja.

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država Filip Кosnet čestitao je Goranu Rakiću imenovanje na mesto ministra za zajednice i povratak i iskazao podršku svim procesima koji će pozitivno uticatu na kosovsko društvo.