Osmani sa Kosnetom o dijalogu i pandemiji

Kosnet i Osmani
Izvor: Kosovo Online

Predsednica Kosova Vjosa Osmani razgovarala je danas sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u Prištini Filipom Kosnetom o dijalogu Beograda i Prištine i epidemiološkoj situaciji.

Kako je navedeno u saopštenju Predsedništva, Osmani je istakla da će se uključiti u obezbeđivanje vakcine za građane Kosova i posvetiti dijalogu sa Beogradom.

U saopštenju se dodaje da će se Osmani založiti za platformu za dijalog, posebno pominjući konsultacije i aktivno učešće opozicije u pitanjima koja su od važnosti za Kosovo.

Kosnet je još jednom čestitao Osmani stupanje na dužnost predsednika i istakao da su SAD kao i Kosovo posvećeni odličnim neđusobnim odnosima.

"Govoreći o prioritetima i pitanjima koja će pokrenuti tokom svog mandata, Osmani je naglasila je da će u skladu sa ustavnim nadležnostima, spoljna politika, bezbednost i dalje jačanje državnosti nesumnjivo biti u prvom planu. Naglasila je da će kontinuirano raditi na poboljšanju imidža zemlje", navodi se u saopštenju.

Govoreći o pandemiji koronavirusa Osmani je naglasila potrebu za međuinstitucionalnom mobilizacijom za uspešno upravljanje i vakcinaciju stanovništva.

"Što se tiče pitanja pandemije, obe strane su naglasile potrebu punog poštovanja uvedenih vladinih mera, kao najsigurnijeg i najprikladnijeg načina za spasavanje života", navodi se u saopštenju.