Srpska lista: Presudom Todosijeviću nastavlja se progon Srba na Kosovu

Srpska lista
Izvor: Facebook

Protivzakonitom, etnički motivisanom i bez dokaza donetom presudom prištinskog pravosuđa protiv Ivana Todosijevića, člana predsedništva Srpske liste, nastavlja se obračun i progon Srba na Кosovu i Metohiji od strane Prištine sa jasnim ciljem zastrašivanja i proterivanja našeg naroda, saopštila je Srpska lista.

"Srpski narod i mi njegovi politički predatavnici odbacujemo ovu sramnu, neutemeljenu i politički motivisanu presudu kao farsu jer se ona nije zasnivala na pravu i pravdi već na sili i političkim motivima", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, očigledno je da u ponovljenom suđenju Priština nastoji da za Srbe u 21. veku uvede verbalni delikt i time proširi načine antisrpskog delovanja svojih institucija.

"Paradoksalno je da se Srbi osuđuju zbog svog stava i mišljenja, a puštaju na slobodu oni koji su Srbe ubijali i proterivali i pored pregršt dokaza, kao i da nikada nijedan albanski zvaničnik nije pozvan na odgovornost kada su pretili Srbima da će nestati sa Кosova i Metohije, ili da će od nas praviti kobasice", navodi Srpska lista.

Srpski narod, kako dodaju, ovu presudu doživljava kao još jedan vid pritiska Prištine i nikada neće prihvatiti da mu postave flaster na usta.

"Srpski politički predstavnici neće biti neko ko će Prištini govoriti šta žele da čuju, već šta su jasni stavovi srpskog naroda koji se ne miri sa planom Prištine po kome Srbe treba proterati sa vekovnih ognjišta upotrebom institucionalnog nasilja", navodi se u saopštenju.

Srpska lista je najavila da će advokati Todosijevića na presudu uložiti žalbu, kao i da će o današnjoj sramnoj presudi predstavnici Srpske liste obavestiti sve međunarodne predstavnike, posebno one koji se bave ljudskim pravima. Današnja presuda, ističu, biće najbolji primer koliko je Prištini stalo do vladavine prava.