Rakić: Srpska lista i narod na Kosovu pozdravljaju sporazum o železnici

Goran Rakić
Izvor: © Kosovo Online

Predsednik Srpske liste Goran Rakić pozdravio je u ime te partije i naroda na Кosovu današnje potpisivanje Pisma o namerama za ponovno uspostavljanje železničke linije i gradnju auto-puta između Srbije i Кosova.

„Pružamo punu podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i direktoru Kancelarije za KiM Marku Đuriću u borbi za bolji život svih građana. Srba, Albanaca ali i svih ostalih koji će zahvaljujući ovom dogovoru moći da uživaju u slobodi kretanja ljudi, roba, usluga i kapitala“, naveo je Rakić u saopštenju.

Dodao je da očekuje da će „nova Vlada u Prištini što pre ukinuti takse, kako bi se spustile tenzije“, a dogovori dobili puni smisao „jer uz anticivilizacijske takse koje su na snazi više od 16 meseci građani bez razloga trpe posledice loših političkih odluka njihovih predstavnika“.

„Treba naglasiti da će realizacijom dogovora o železnici i autoputu najveći benefit osetiti naši sunarodnici u Кosovskom Pomoravlju i centralnom Кosmetu oko Gračanice, čime će se olakšati njihova komunikacija sa centralnom Srbijom, ali i stvoriti uslovi za brži transport roba i usluga, te otvaranje novih radnih mesta i lakše privređivanje, što nas posebno raduje i na čemu smo posebno zahvalni našem državnom rukovodstvu, koje je i ovim dogovorom uspelo da sa jedne strane doprinese boljem životu građana, a sa druge strane očuva državne i nacionalne interese“, zaključuje Rakić.