Rama: Srbija pravi teatralne manevre na severu Kosova

Edi Rama i Aljbin Kurti
Izvor: Reporteri

Premijer Albanije Edi Rama poručio je nakon sastanka sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem u Prištini da “Srbija pravi teatralne manevre na severu Kosova”, prenosi Gazeta ekspres.

„Nema sumnje da je na prvom mestu i pre svega Srbija ta koja mora da prizna ovu nepovratnu realnost, i zaista je žalosno što smo umesto konkretnog napretka dijaloga ka uzajamnom priznanju i konačnom oslobađanju od prošlosti, danas svedoci teatralnih vojnih manevara Srbije na granici sa suverenom državom Kosovo", rekao je Rama.

Prema njegovim rečima “ti manevri zapravo ne štite građane Srbe na severu Kosova, kako tvrdi zvanično beogradsko rukovodstvo, čak i neki duhovi generala poražene vojske na bojnom polju, pre više od 20 godina, koji su izgleda izašli iz groba uz tvrdnje da se štiti integritet i bezbednost građana Srbije na Kosovu“.

Postupke Srba na severu nazvao je teatralnim manevrima, dok je pomenuo i da je Vlada Kosova platila struju za Srbe na severu.

"U stvari, srpski građani na Kosovu žive bez ikakvog ugrožavanja, čak se priča i da im je vlada ove zemlje platila račune za struju, što niko nigde ne radi, ne samo na Balkanu, već i u svetu", rekao je Rama.

Oni
27. Septembar 2021.
Bravo Kurti
Miodrag iz Peći
27. Septembar 2021.
E, Rama, Rama... Dočekali te ministri sporta a u Srbiji ti Dačić peva na uvce. Ali ipak hvala Ti, otkrio si sledeću nameru Kurtija a to je zauzimanje Jezera Gazivode i hidroelktrane i trafo stanice Valač. Ali to neće moći jer će Srbija dok ne izgradi prevodnicu i kanalom Ibar-Raška-Ibar skrene Ibar i isuši Jezero Gazivode isključiti struju Preševu i Bujanovcu pa kom' obojci kom' opanci.
STRUJA
27. Septembar 2021.
eto njih vrlo brzo u centrale valac i gazivode. kome su bre oni platili struju!? tesko meni ako mi oni placaju struju.
Vlada
27. Septembar 2021.
Neverovatni su ovi Albanci. Pa eto prohtelo se Vučiću i doveo vojsku na administrativnu granicu?! Kao da nije bilo proterivanja Srba, pogroma ....
Крементина
27. Septembar 2021.
Историја говори да ништа није неповратно. Рама ће научити ту лекцију ускоро.