Rama: Uveren sam da Kosovo neće još dugo čekati na konačno priznanje

Edi Rama
Izvor: Reporteri

Premijer Albanije Edi Rama je na zajedničkoj sednici parlamenata Albanije i Kosova poručio da će doći do konačnog priznanja Kosova i da ono na to neće dugo čekati, prenosi Reporteri.

U govoru pred poslanicima Кosova i Albanije u Tirani, albanski premijer je rekao da veruje da će Kosovo biti priznato u svakoj instanci na svetu. 

"Verujem da će do konačnog priznanja doći pre nego kasnije i da Kosovo neće čekati onoliko dugo koliko je proglasilo svoju nezavisnost da konačno bude međunarodno priznato i da bude prisutno u svakoj instanci celokupne opšte organizacije sveta u kojoj mi uživo", rekao je Rama.

Premijer Albanije se dotakao u svom govoru i OVK i DSK, kao i Ibrahima Rugovu, navevši da se bez njih ne "može razumeti današnji dan", ali je istakao i da je "Hašim Tači privremeno odvojen od nas".

U trenutku kada je Rama počeo da govori, poslanici Demokratske partije napustili su skupštinsku salu u kojoj se održavao zajednička sednica parlamenata Albanije i Kosova povodom 110. godišnjice nezavisnosti Albanije.