Ramiz Ladrovci: Ko je odgovoran za izgubljene godine na Kosovu?

Ramiz Ladrovci
Izvor: Botasot.info

Gradonačelnik Glogovca i član DPK Ramiz Ladrovci upitao je gde bi Kosovo danas bilo da Priština nije proglasila nezavisnost, i bez partnerstva sa SAD i Evropskom unijom.

"Gde bi bilo Kosovo da nije potpisan dokument u Rambujeu, gde bismo bili da se OVK nije transformiala u Zaštitni korpus Kosova, da nismo prihvatili Ahtisarijev paket, da nije proglašena nezavisnost, da nismo imali savez sa Amerikom i EU u istorijskim obrtima našeg naroda poslednjih decenija", napisao je Ladrovci u autorskom tekstu za Ekonomiju onlajn.

Upitao je i gde bi bilo Kosovo da je poslussan Bajden, kao potpredsednik SAD, kada je i ličnim prisustvom pokušao da preokrene odluku skupštine u julu 2016.

"Ko je odgovoran za kašnjenje u otklanjanju reciprociteta, dok smo danas pokriveni robom iz Srbije, ko za nelegalne lične karte, za kašnjenje u vezi sa registarskim tablicama? Ko je odgovoran za igubljene godine na Kosovu?", upitao je on.

Koliko se razumem u politiku, već smo umorili čak i saveznike. Status kvo, zna se kome ide u prilog, napisao je Ladrovci.

"Način razmišljanja o ’predaji’ i ’nepredaji’ je pravi odraz načina razmišljanja koji odnose sa prijateljima i saveznicima pretvara u rečnik rata, bez ikakve potrebe. Ko je ko bio u ove poslednje tri decenije, govore dela. Naša i sudbina Republike Kosovo je da odluka o njenom oslobađanju nije bila u rukama „političara“ koji žive od reči", zaključio je Ladrovci.