Ramosaj: Hoti je zatražio obustavu radova zbog međunarodnih reakcija

ramosaj dečani
Izvor: Facebook

Gradonačelnik Dečana Baškim Ramosaj izjavio je da je premijer Avdulah Hoti zatražio da se obustave radovi na putu Dečani-Plav nakon brojnih međunarodnih reakcija, prenosi Gazeta Ekspres.

"Insistirao sam da se u roku od nekoliko dana donese konačno rešenje kako bi se u ponedeljak posao nastavio”, rekao je Ramosaj, govoreći o poslednjem razgovoru sa premijerom Avdulahom Hotijem.

Dodao je da je sa premijerom poslednji put razgovarao u subotu.

“Prvi put smo razgovarali o ovoj temi u petak u pet popodne kada je zatražio obustavu radova", rekao je Ramosaj za RTV Dukađini, prenosi Gazeta Ekspres.

Ramosaj je rekao da je ambasadorima pokušao da objasni da će asfaltiranje ovog puta doneti samo dobro za građane ove opštine.

"Uspeo sam da pokažem Hotiju i ambasadorima razvojni koncept koji će doneti bolji ekonomski standard građanima ove opštine u turističkom sektoru", rekao je Ramosaj.

Radovi na putu Dečani-Plav započeti su 2018. godine.

Ustavni sud Kosova 2016. godine presudio je da se priznaje vlasništvo manastira Dečani nad 24 hektara zemlje, ali ovu odluka opština nikad nije sprovela.

Zvaničnici međunarodnih institucija na Kosovu više puta su pozivali na poštovanje odluke Ustavnog suda, navodi Gazeta Ekspres.