Rezarta Krasnići: Vlada beži od svojih promašaja, dijalog izašao iz koloseka

Rezarta Krasnići
Izvor: RTK

Poslanica DSK Rezarta Krasnići ocenila je da vlada svesno proizvodi nove probleme kako bi skrenula pažnju javnosti sa činjenice da ništa nije uradila u tri godine svog mandata i da je zbog toga i dijalog Beograda i Prištine "izašao iz koloseka" i pretvorio se u razgovore o unutrašnjim pitanjima kosovskih institucija, prenosi Gazeta Blic.

"Dijalog treba razvijati radi međusobnog priznavanja, a ne zbog tehničkih tema“, rekla je Krasnići

Ona je ocenila da je Vlada Kosova svesno proizvodi nove probleme kako se ne bi razgovaralo o njenom učinku.

“Ova vlast pravi nove probleme samo kako bi pobegla od svojih promašaja jer su u poslednjoj godini mandata, a nisu završili nijedan posao. Sve to rade zbog izbora zato što nemaju šta da predstave u kampanji kao svoje rezultate. Sada se više bave izborima u Severnoj Makedoniji nego unutrašnjom situacijom”, rekla je Krasnići.

Ona je dodala da nijedan kredibilan međunarodni izveštaj ne ocenjuje pozitivno napredak Kosova ni u razvoju demokratije, borbe protiv korupcije ili ekonomskog razvoja.

"Videli smo poslednji izveštaj iz izveštaja Fridom hausa, koji je otkrio da su problemi sa Srbijom među ključnim preprekama na putu Kosova napred. Kosovo je zastalo na putu demokratizacije, ostajući na istom nivou kao prošle godine", navela je Krasnići.

Ona je najavila da će njena stranka pozvati premijera Kurtija da u Skupštini predstavi rezultate dijaloga u poslednje tri godine.