Ristuća: Kfor je priča o uspehu, svestan sam odgovornosti i izazova

Imenovanje novog komandanta Kfora
Izvor: Reporteri

Novi komandant Kfora italijanski general-major Anđelo Mikele Ristuća rekao je po stupanju na dužnost da će svoje obaveze definisane u ovom mandatu ispunjavati sa punom posvećenošću, prenosi Reporteri.

Ristuća je 27. komandant Кfora, a prema njegovim rečima, Kfor je priča o uspehu, a taj uspeh je rezultat posvećenosti svih onih koji su politički i na terenu doprineli stabilnosti, bezbednosti i slobodi kretanja za dobrobit svih zajednica koje žive na Кosovu i koji podržavaju razvoj konstruktivnog dijaloga između strana.

"Zahvaljujem italijanskim i multinacionalnim političkim i vojnim vlastima što su mi poverile ovaj zadatak. Uveravam ih da sam svestan velike odgovornosti i izazova sa kojima se mora suočiti. Siguran sam u njihovu podršku, ali ih uveravam da ćemo ove izazove pretvoriti u mogućnosti sa transparentnošću, nepristrasnošću, odlučnošću, doslednošću sa mandatom, u sinergiji sa Kancelarijom EU na Kosovu i specijalnim predstavnikom EU za Kosovo, Euleksom, Unmikom, OEBS-om i u bliskoj konsultaciji sa bezbednosnim organizacijama Kosova, Ministrom odbrane Srbije i drugim akterima u regionu", rekao je Ristuća.