Rode: Dijalog je potreban što pre

Jorn Rode
Izvor: Koha ditore

Nemački ambasador na Kosovu Jorn Rode reagovao je na izjavu otpravnika poslova ambasade Sjedinjenih Američkih Država na Kosovu Nikolasa Džeja Đakobija koji je posle sastanka sa premijerom Kurtijem pozvao na hitno smanjenje tenzija.

"U potpunosti sam saglasan. Deeskalacija i ponovno uključivanje u dijalog su potrebni što pre" napisao je Rode na Tviteru.

Đakobi je prethodno objavio da se sastao sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem povodom novonastale situacije na severu Kosova.

"Dobar sastanak sa premijerom Kurtijem na kome se govorilo o važnosti ponovnog uključivanja u dijalog uz posredovanje EU radi rešavanja registarskih oznaka i drugih pitanja. Potrebni su hitni koraci za deeskalaciju tenzija", napisao je Đakobi na Tviteru.

 

Rados
23. Septembar 2021.
Ambasadore rode treba prvo formirati ZSO ceka se ve 8 god a Pristina ignorise zasto vi i Amerika ne pritisnete Pristinu da to zavrsi ili vi mozda saradjujete sa Kurtijem i dozvoljavate mu da radi ono sto radi napravi problem i onda izlazite sa saopstenjem da treba smiriti tenzije.To su price za malu decu i sve vase igre su unapred prepoznate.Vucic ima prvo prvo formirajte ZSO povucite Rosu sa Severa Kosova i onda moze da se pregovara.Jer ako udje jos jednom vojska I policija na Kosivo vise nikada nece otici.Nesme vise Nato da intervenise jer nije vise 99 god.Treba ozbiljno shvatiti situaciju.Ako vi zemlje Kvinta podrzavate Kurtija u svemu sto radi negativno i izaziva samo probleme i sukobe onda grdno se varate.Tako nikad nece doci do resenja.Jer Srbija je sila nije maciji kasalj.