Rubin: Ne očekujem da će optužnica protiv Tačija biti potvrđena, zanimaju me činjenice ne tračevi

Džejms Rubin
Izvor: Ekonomia Online

Bivši američki diplomata Džejms Rubin, koji je bio i pomoćnik državnog sekretara za odnose sa javnošću za vreme predsednika Bila Klintona, rekao je da ne očekuje da će optužnica protiv kosovskog predsednika Hašima Tačija biti podignuta, rekavši da veruje samo u činjenice, a ne u glasine, prenosi Ekonomija Onlajn.

Rubin je rekao da je zainteresovan za optužbe koje su podnete protiv predsednika Kosova, ali je naglasio da su one ostale na nivou tračeva i nikada nisu potvrđene.

Rubin je rekao da očekuje činjenice, jer kaže da veruje samo u ono što vidi.

Između ostalog, rekao je da je ponosan na svoje prijateljstvo sa predsednikom Tačijem.

"Mogu da sudim samo na osnovu onoga što vidim. Svaki put kada se neko suoči sa optužbama tajnih službi, pitam ih imate li neke nove informacije o optužbama protiv Hašima Tačija. Uvek ih pitam jer želim znati činjenice. A nisam čuo da ovi ljudi pričaju o novim informacijama. Takve informacije su uvek bile tračevi, nikada nisu potvrđene“, rekao je Rubin.

On je naveo da očekuje činjenice i da veruje da će biti ponosan na svoje prijateljstvo sa Tačijem.

Pre dve godine je objavljeno da je Rubin deo lobističke kompanije "Balard Partners", koju je vodio Brakam Balard, lobista blizak predsedniku SAD Donaldu Trampu, kome je kosovsko predsedništvo uplatilo sumu od 517.198 evra za konsultantske usluge za Kancelariju predsednika.