Samoopredeljenje traži da se Ministarstvo prosvete izjasni o početku školske godine

Samoopredeljenje
Izvor: Lajmi

Poslanička grupa Pokreta Samoopredeljenje zatražila je interpelaciju sa ministrom prosvete u vezi sa situacijom u obrazovnom sistemu, planovima i pripremama za početak nove školske godine.

Uprkos činjenici da nas samo tri nedelje dele od početka školske i akademske godine, Ministarstvo još uvek nije preduzelo gotovo ništa za povodom početka školske godine, navodi se u zahtevu Pokreta Samoopredeljenje, objavljenom na Fejsbuk nalogu.

Dodaje se da je sada kasno za planiranje.

"Ministarstvo prosvete i nauke nije predstavilo nikakav plan i strategiju koja garantuje uključivanje svih učenika u realizaciju nastavnog procesa, kao ni način na koji će se nastava odvijati usled pandemije kovida -19", ističe se u zahtevu.

Samoopredeljenje ukazuje da ima različitih pitanja koje treba rešiti u organizaciji mreže  obrazovnog procesa, ukoliko ne dođe do početka školske godine.

"Od psihosocijalne podrške učenicima,  onlajn pohađanjem nastave, obuke nastavnika za nastavu na daljinu, načina podnošenja zadataka, angažovanja učenika, primene mogućnosti kućnog školovanja, ali i praćenja procesa cenjivanja”, zaključuje Samoopredeljenje.