Ministarstvo obrazovanja da pripremi onlajn nastavu od septembra

škola
Izvor: Lajmi

Stručnjaci za oblast obrazovanja zatražili su od kosovskog Ministarstva obrazovanja i nauke da počne sa pripremama za narednu školsku godinu, jer bi od septembra školska nastava mogla da se odvije preko interneta zbog pandemije kovid-19, prenosi Koha.

Čak je i kosovski resorni ministar Ram Ljikaj pre nekoliko  dana rekao da postoje velike šanse da školska 2020/2021 godina neće početi u školama  već će biti preko interneta.

Stručnjaci smatraju da bi ministarstvo trebalo da počne sa obukama za nastavnike, jer mnogi od njih nemau adekvatno znanje u oblasti savremenih tehnologija.

 

Lela
13. Jul 2020.
Imam cerku od 10 godina i veoma sam skepticna po pitanju njenog skolovanja. Smatram da ovo skolovanje preko tv nije bas edukativno, ali isto tako imam i strah da je posaljem u skolu. Smatram da bi ministar trebao da nabavi ruske preciscivace vazduha koji rade po principu fotokatalize, jer jedino oni ubijaju viruse. Nisam pametna.
Mara
13. Jul 2020.
I ja sam čula da ovaj virus ostaje u prostorijama i vazduhu i da nije dovoljna samo maska...ne sviđa mi se ideja da škola krene u ovoj situaciji....