Šef misije Euleks Barbano odlikovan Srebrnom medaljom Evrogendfora

dodela medalja Euleks
Izvor: X/euleks

Šef Misije Euleks na Kosovu Đovani Pjetro Barbano odlikovan je Srebrnom medaljom Evrogendfora, a na svečanosti su 24 službenika iz Litvanije i petorica pripadnika francuske žandarmerije odlikovani medaljama Službe za zajedničku i odbrambenu politiku.

Komandant Eurogendfor, pukovnik Panfil odlikovao je Barbana Srebrnom medaljom Eurogendfora za izuzetne zasluge za izuzetno zaslužnu službu komandanta Integrisane jedinice policije pod okrilјem Eurogendfor i Euforu Altea od oktobra 2007. do oktobra 2008. godine.

Pre ceremonije dodele medalјa, Tomat se pridružio Barbanu na zvaničnoj inauguraciji novog sedišta Euleksa, koji se nedavno izmešten u industrijsku zonu u Prištini, pored kompleksa za operacije i podršku.

Svečanosti su uz Barbana prisustvovali i ministar unutrašnjih poslova Dželjaj Svečija i komandanti civilnih operacije EU i generalni direktor Stefan Tomato.

Evropske snage žandarmerije (Evrogendfor) su evropske snage za brzo reagovanje sastavljene od elemenata nekoliko evropskih policijskih i žandarmerijskih snaga.