Euleks preselio svoje sedište u "Capital Gate"

Euleks
Izvor: Ekonomia Online

Misija Evropske unije za vladavinu prava na Kosovu (Euleks) danas je završila izmeštanje sedišta iz Industrijske zone u zgradu "Capital Gate" u Prištini, prenosi Reporteri.

Novo sedište Euleksa biće locirano na petom spratu zgrade "Capital Gate", pored postojećeg Kompleksa za operacije i podršku Euleksa, u kome su smešteni glavni logistički i operativni elementi Misije.

Ovo preseljenje, kako se navodi u saopštenju Euleksa, jača postojeće sinergije i tako donosi očigledne operativne, logističke i finansijske koristi.

"Štaviše, to će doprineti smanjenju uticaja Euleksa na životnu sredinu, jer se 60 odsto ukupnih energetskih potreba zgrade "Capital Gate" podmiruje proizvodnjom iz solarnih panela", navodi se u saopštenju.

Brojevi telefona i adrese elektronske pošte Euleksa ostaju nepromenjeni.

"Misija ostaje posvećena sprovođenju svog mandata. Da podrži odabrane institucije vladavine prava na Kosovu na njihovom putu ka povećanju efikasnosti, održivosti, multietničnosti i odgovornosti, bez političkog uplitanja, i u skladu sa međunarodnim standardima ljudskih prava i najbolje evropske prakse“, kaže se dalje.

Zgrada u kojoj se do sada nalazilo sedište Euleksa (poznata kao Farmed) biće predata vlasniku.