Selaković: Istorijsko prijateljstvo i međusobna podrška Srbije i Meksika

Ministar Nikola Selaković
Izvor: Ministarstvo spoljnih poslova

Ministar spoljnih poslova Republike Srbije Nikola Selaković razgovarao je danas putem video-linka sa ministrom inostranih poslova Sjedinjenih Država Meksika Marselom Ebrarom Kasaubonom.

U saopštenju Ministarstva spoljnih poslova se kaže da je povod za današnji razgovor dvojice ministara bio je obeležavanje značajnog jubileja – 75. godišnjice uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Meksika.

Selaković je podvukao da su odnosi dve zemlje tradicionalno prijateljski, utemeljeni na međusobnom razumevanju, uvažavanju i podršci.

Poručio je da je naša zemlja zainteresovana za intenziviranje političkog dijaloga na visokom i najvišem nivou sa Meksikom i ovom prilikom uputio je poziv svom kolegi da poseti Srbiju.

Ministar je posebnu zahvalnost izrazio na principijelnoj poziciji Meksika po pitanju Kosova i Metohije. 

Najiskrenije se nadamo da ćemo i u budućnosti uživati podršku Meksika nepovredivosti teritorijalne celovitosti Srbije, istakao je Selaković i dodao da naša zemlja posebno računa na podršku Meksika tokom njegovog mandata nestalne članice SB UN (2021-2022).

Selaković je ukazao da je Srbija zainteresovana za jačanje trgovinske i investicione saradnje sa Meksikom, posebno izdvojivši oblast namenske industrije, farmaceutske industrije, IT, telekomunikacija, poljoprivrede, građevinarstva i energetike.