Selaković: Todosijević častan čovek, Račak najobičnija podvala i montirani povod za agresiju NATO

Selaković i Manguš
Izvor: Ministarstvo spoljnih poslova

Presudom Ivanu Todosijeviću takozvano „kosovsko“ pravosuđe pokušalo je da presudi čitavom srpskom narodu i njegovoj rešenost da sačuva samopoštovanje i ne pristane na to da je laž istina, naveo je u saopštenju ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković.

Kako je istakao Selaković "častan čovek i srpski domaćin Ivan Todosijević osuđen je na godinu dana zatvora zbog verbalnog delikta, odnosno smelosti da u pitanje dovede verziju istorije koju pokušavaju da na silu inaugurišu albanski separatisti pomognuti njihovim inostranim sponzorima". 

"Čitav srpski narod svestan je da su događaji u Račku, o kojima se Todosijević odvažio da govori, najobičnija podvala i montirani povod za protivpravnu agresiju NATO na Srbiju, i dok je naše zemlje i srpskog naroda biće i onih koji će biti spremni da govore istinu i da se bore da ona ne bude zatrpana lavinama laži. Ivan Todosijević je veliki Srbin, a danas je svaki Srbin Ivan Todosijević", piše u saopštenju.  

Selaković dalje navodi "ova sramota i pravosudna farsa najbolje pokazuje koliko je laži i licemerja u mantrama Prištine o takozvanom „Kosovu“ kao "najmlađoj evropskoj demokratiji", ali i koliko su teški nesloboda i zulum koje svakodnevno trpi srpski narod na Kosovu i Metohiji".

"Srbima na Kosovu i Metohiji, nakon što su im ograničena gotovo sva individualna i kolektivna prava, danas je i zvanično oduzeto i pravo na govor i mišljenje. Ova presuda je, pri tom, na podmukao način izrečena danas, samo dan posle sednice Saveta bezbednosti UN, jer političke kukavice u Prištini dobro znaju da je ona najčvršći argument protiv svih njihovih prenemaganja o demokratiji i građanskom društvu i neoboriv dokaz strahovlade na samoproglašenom „Kosovu“. Prevarili su se ako su pomislili da će ova stvar ostati bez odgovora i da će srpski narod preći preko progona jednog čestitog čoveka i iskrenog rodoljuba. Za nas je i ova presuda i njihova lažna verzija istorije ništava, i u skladu sa tim će se Srbija, uveren sam, ponašati i na političkom i na diplomatskom i na pravnom planu", piše u saopštenju.