Selaković: Ukoliko Priština pokrene svoju kampanju za priznanja, znamo šta nam je činiti

Nikola Selaković
Izvor: MSP

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković izjavio je danas da je Beograd posvećen dijalogu sa Prištinom, jer je to jedini put za nalaženje rešenja za Kosovo.

Ministar Selaković je na Radio-televiziji Srbije rekao da će Beograd i dalje ostati posvećen pregovorima. 

"Ukoliko Priština bude pokrenula svoju kampanju za priznanja, znamo šta nam je činiti, više puta smo o tome govorili", rekao je Selaković.

Na pitanje o tome da je kosovska predsednica Vjosa Osmani od Nemačke tražila podršku u dobijanju novih priznanja Kosova i učlanjenja u međunarodne organizacije, Selaković je rekao da je pozicija Beograda jasna i da je Beograd posvećen dijalogu. 

"Smatramo da je dijalog jedini put za nalaženje rešenja za probleme na Kosovu i Metohiji. I dalje ćemo ostati psovećeni pregovorima. To je naša jasna pozicija. Ukoliko Priština bude pokrenula svoju kampanju za priznanja, znamo šta nam je činiti, više puta smo o tome govorili", rekao je ministar Selaković. 

Naglasio je da je suština u tome da moramo da pregovaramo ako želimo rešenje koje će biti održivo i trajno i koje će pomoći izgradnji poverenja između Srba i Albanaca.