Selaković: Za Srbiju od velikog značaja podrška STP po pitanju КiM 

Selaković i premijer STP
Izvor: Ministarstvo spoljnih poslova

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković sastao se sa premijerom Sao Tome i Prinsipea Žoržom Bomom Žezusom i tom prilikom naglasio da je za Srbiju od velikog značaja to što je ta zemlja podržava po pitanju očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta i istakao da dve države jedna drugoj pružaju uzajamnu podršku na svetskoj političkoj pozornici, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

"Na tome smo veoma zahvalni, i na takvim osnovama imamo odličan preduslov i potencijal za intenziviranje saradnje", rekao je šef srpske diplomatije.

Selaković je sagovornika informisao da smo ove godine obezbedili četiri stipendije za studente iz Sao Tome i Prinsipea u okviru programa "Svet u Srbiji" i pozvao delegaciju te države da učestvuje na predstojećem Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu.

Istovremeno, Selaković je Žesuu preneo poziv da ove godine, u sklopu obeležavanja 45 godišnjice uspostavljanja diplomatskih odnosa naših dveju zemalja, poseti Beograd.

Premijer Sao Tome i Prinsipea zahvalio je ministru Selakoviću na dolasku u zvaničnu posetu, i izrazio uverenje da će dve zemlje, koje vezuje višedecenijsko prijateljstvo, biti u prilici u da obnove saradnju.